Jointly meeting global challenges Jaarverslag 2012

 

Design Honour Award voor AiRO

19 mei 2012BTO

Bij de uitreiking van de Project Innovation Awards van de International Water Association (IWA) vallen drie Nederlandse inzendingen in de prijzen. Een daarvan is het AiRO-concept van KWR en Evides Industriewater.

AiRO draagt bij aan wereldwijde toepassing van membraantechnologie

KWR en Evides Industriewater winnen de Design Honour Award bij de IWA Project Innovation Awards die op 15 mei 2012 in Brussel worden uitgereikt. Ze krijgen de award voor het AiRO-concept: het met lucht en water spoelen van spiraalgewonden RO (omgekeerde osmose)-membranen.

Wereldwijde erkenning

Evides past het AiRO-concept met succes toe in de DemiWaterPlant in de Botlek. Volgens het juryrapport is AiRO innovatief en leidt het tot lagere kosten, zowel qua investeringen als kosten voor het gebruik van chemicaliën en energie. Verwacht wordt dat door toepassing van AiRO wereldwijd meer kansen ontstaan voor de toepassing van membraantechnologie. Emile Cornelissen van KWR, die de prijs in ontvangst neemt: ‘De award is een wereldwijde erkenning voor de innovatiekracht van de Nederlandse watersector en tevens een beloning voor het pionierswerk van Evides en KWR.’

De prijsuitreiking in Brussel (vlnr): Emile Cornelissen (KWR), Luisa Prista (European Commission, DG Research), Marcus Flick (Evides Industriewater)

De prijsuitreiking in Brussel (vlnr): Emile Cornelissen (KWR), Luisa Prista (European Commission, DG Research), Marcus Flick (Evides Industriewater)

Nederlandse winnaars

KWR valt twee keer in de prijzen bij de IWA-awards: ook het brakwateronderzoek van KWR, Brabant Water en Vitens wint een Honour Award. Een andere Nederlandse inzending, van PWN Technologies, wint zelfs een eerste prijs – de Project Innovation Award – met het SIX CeraMac-proces, een combinatie van ionenwisseling en keramische membraanfiltratie.

Over foto Homepage: Evides Industriewater heeft een Demi Water Plant ontworpen en gerealiseerd bij de Botlek in Rotterdam en daarbij de AiRO-technologie toegepast die ontwikkeld is door KWR.

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Contact
Zie ook
12 mei 2012 AiRO – de techniek Emile Cornellissen 01 januari 2012 Cornelissen lid IWA Specialist Group Membrane Technology
Iets heel anders
03 oktober 2012 Drinkwater