Jointly meeting global challenges Jaarverslag 2012

 

Gertjan Medema benoemd tot IWA Fellow

2 september 2012Netwerken

Gertjan Medema, Chief Science Officer van KWR, wordt door de International Water Association (IWA) benoemd tot IWA Fellow. Zijn fellowship wordt officieel bekrachtigd in Busan (Zuid-Korea), waar een groot deel van de waterwereld bij elkaar is vanwege de tweejaarlijkse IWA World Water Congress & Exhibition.

Het IWA Fellow Programma erkent leden die een onderscheidende bijdrage hebben geleverd op het terrein van waterwetenschappen, -technologie en –management. Medema is een belangrijke onderzoeker op het gebied van risicobeoordeling van watergedragen pathogenen. Hij is tevens wetenschappelijk coördinator van het Bedrijfstakonderzoek (BTO) voor de Nederlandse waterbedrijven.

40_GertjanMedema_IWAfellow

Gertjan Medema

Actieve amabassadeur

Medema is altijd al actief lid van IWA geweest: hij zat in besturen, organiseerde conferenties en verzorgde de redactie van wetenschappelijke tijdschriften. Sinds kort is Medema ook voorzitter van de IWA Specialist Group Health-Related Water Microbiology. Zijn fellowship betekent dat Medema nog nadrukkelijker zal optreden als actieve ambassadeur van IWA om waterprofessionals te helpen met het creëren van innovatieve, pragmatische en duurzame oplossingen voor complexe, universele vraagstukken.

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Contact
Zie ook
15 september 2012 IWA 2012 Busan: Wereldwijd netwerken in Zuid-Korea Emile Cornellissen 01 januari 2012 Cornelissen lid IWA Specialist Group Membrane Technology
Iets heel anders
05 mei 2012 Wat doet klimaatverandering met de waterhuishouding?