Jointly meeting global challenges Jaarverslag 2012

 

Geslaagd congres ’10 jaar Bedrijfstakonderzoek (BTO)’

29 maart 2012BTO

Tijdens een drukbezocht, tweedaags BTO-congres kiiken aanwezigen terug op de resultaten van 10 jaar collectief drinkwateronderzoek, en blikken ze vooruit op toekomstige onderzoeksthema’s. Het congres wordt georganiseerd om te vieren dat 10 jaar geleden het collectieve Bedrijfstakonderzoek (BTO) startte. De Nederlandse drinkwaterwereld durft te stellen dat het Nederlandse drinkwater het beste ter wereld is. Nergens ter wereld wordt veilig water van zo hoge kwaliteit en zonder chloor geleverd, gewoon via de kraan. Om dit voor elkaar te krijgen is veel wetenschappelijk en toegepast onderzoek gedaan. Het unieke aan dit onderzoek is dat het gezamenlijk wordt uitgevoerd door de Nederlandse waterbedrijven en KWR.

Tijdens de eerste dag van het congres kijken ruim 160 medewerkers van waterbedrijven, ingenieursbureaus en onderzoeksinstellingen samen terug op de resultaten van 10 jaar BTO, gericht op gezond, duurzaam, vooruitstrevend en efficiënt water:

 

Nieuwe bedreigingen en nieuwe kansen

Voortdurend wordt de drinkwatersector geconfronteerd met nieuwe bedreigingen en ontstaan nieuwe kansen. Onderzoek blijft dus nodig om het allerbeste drinkwater ter wereld te houden. De ontwikkelingen en uitdagingen in de wereld om ons heen, zoals klimaatverandering, vereisen inzichten vanuit verschillende disciplines. Het collectief onderzoek in het nieuwe BTO wordt dan ook geprogrammeerd in 10 onderzoeksthema’s waarin door diverse disciplines wordt samengewerkt . De tweede dag van het congres bestaat uit een vooruitblik op die 10 thema’s, waarbij iedereen de kans krijgt om ideeën aan te dragen voor het vervolgonderzoek.

 

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Contact
Zie ook
30 maart 2012 Bedrijfstakonderzoek voor drinkwaterbedrijven vernieuwd
Iets heel anders
23 september 2012 Bacteriën opsporen met DNA-technieken Vergraste heide (door Pijpenstrootje) als gevolg van te hoge stikstofneerslag en verdroging. 16 juni 2012 Herstel van natuur en economie gaan hand in hand