Jointly meeting global challenges Jaarverslag 2012

 

Global Honour Award voor Van Loosdrecht

19 september 2012Netwerken

Mark van Loosdrecht, hoogleraar aan TU Delft en principle researcher bij KWR, ontvangt tijdens het IWA World Water Congress 2012 een Global Project Innovation Honour Award. Hij krijgt de prijs samen met onderzoekers van Hong Kong University of Science & Technology (HKUST) voor een pilot van het SANI-systeem, waarin zout afvalwater op een duurzame manier wordt behandeld.

De pilot is onderdeel van de zeewatertoiletspoeling die onder meer op de luchthaven van Hongkong wordt toegepast. Van Loosdrecht is een van de bedenkers van SANI: het Sulfate reduction, Autotrophic denitrification, and Nitrification Integrated process. Tijdens dit proces worden organische stoffen en stikstof uit afvalwater gehaald met behulp van onder meer sulfaatreducerende bacteri├źn.

Minder slib en ziekteverwekkers

Een van de voordelen van het SANI-systeem ten opzichte van conventionele afvalwaterzuivering is dat er minder slib wordt geproduceerd. Dit bespaart energie. Ook wordt het aantal ziekteverwekkers in het afvalwater gereduceerd. Hierdoor is het SANI-systeem een economische en duurzame oplossing voor behandeling van zout afvalwater. In Hongkong is inmiddels besloten om het systeem op demonstratieschaal te bouwen en toe te passen op zout afvalwater van huishoudens.

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Contact
Zie ook
TKI 11 december 2012 Unieke proef voor fosfaatwinning op Schiphol SIWW 02 juli 2012 Van Loosdrecht wint Lee Kuan Yew Water Prize 2012
Iets heel anders
18 september 2012 KWR lanceert Watershare® tijdens IWA Busan 2012