Jointly meeting global challenges Jaarverslag 2012

 

IWA 2012 Busan: Wereldwijd netwerken in Zuid-Korea

15 september 2012Netwerken

Een delegatie van KWR en de Nederlandse waterbedrijven reist af naar Busan, Zuid-Korea, voor de IWA World Water Congress & Exhibition. De opvallende stand van KWR wordt druk bezocht.

Na Wenen (2008) en Montréal (2010) geeft KWR van 16 tot 21 september in Busan opnieuw acte de présence op de IWA World Water Congress & Exhibition. Het mondiale evenement staat bekend om de breedte aan onderwerpen in de watersector en het grote aantal deskundigen dat met elkaar kennis deelt tijdens lezingen, workshops, keynote speeches en posterpresentaties. Een groot aantal onderzoekers van KWR presenteert actuele onderzoeksresultaten en CEO Wim van Vierssen houdt zijn keynote speech over samenwerking in de watersector.

Ontmoeten en verbinden

De ruime beursstand van KWR heeft tot doel ontmoetingen te stimuleren en samenwerkingsopties te bespreken. Het is vooral de hoogte – boven de stand rijst een ellipsvormige ‘lampenkap’ van bijna 8 meter omhoog – die de meeste aandacht van het beurspubliek trekt. De kap symboliseert de lancering van Watershare®, voortkomend uit 40 jaar collectieve kennisontwikkeling in de publieke watersector.

Netwerk delen

Het traditionele KWR-Vewin diner vindt plaats in restaurant/bioscoop Ciné de Chef in Busan. Aanwezig zijn ruim honderd internationale gasten uit de waterbranche. Naast professionele trots wil de Nederlandse watersector ook zijn netwerk delen met vrienden uit de internationale water community. In een uitstekende ambiance, met geanimeerde gesprekken tussen vakgenoten, spreken enkele gasten de aanwezigen kort toe: Pavel Kabat, (directeur IIASA) Tomas Michel (Suez en president van WssTP) Theo Schmitz (directeur van VEWIN) en mevrouw Park Eun-Kyung, Korea’s ambassadeur voor Water Resources.

Historische band

Het spreekt vanzelf dat de banden tussen Korea en Nederland ter sprake komen. De beroemdste Nederlanders in Zuid-Korea zijn Hendrick Hamel, een boekhouder van de Oost-Indische Compagnie die schipbreuk leed aan de Koreaanse kust in 1653, en voetbaltrainer Guus Hiddink, die intussen in Korea een mythische status heeft. Zijn strategieën en filosofieën over coaching kunnen worden gekarakteriseerd als van mantra-achtige kwaliteit. De Koreanen noemen dit het ‘Hiddink syndroom’. Hopelijk krijgt onze watersector in de toekomst vergelijkbare kwalificaties toegedicht. De vriendschapsbanden tussen twee water-inovatieve landen zijn aangehaald.

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Contact
Zie ook
18 september 2012 KWR lanceert Watershare® tijdens IWA Busan 2012 17 oktober 2012 “Een sneller, completer en beter beeld van bestaande kennis”
Iets heel anders
IWA Award 19 september 2012 Global Honour Award voor Van Loosdrecht