Jointly meeting global challenges Jaarverslag 2012

Eeen nieuw gebouw voor KWR 

Rust en comfort in een groene omgeving

26 september 2012

Bureau Fokkema & Partners krijgt de opdracht om het interieur van de nieuwbouw van KWR te ontwerpen. Het ontwerp van interieurarchitect Diederik Fokkema combineert de warmte van de mensen van KWR met het abstracte van de wetenschap.

Een rustige omgeving helpt mensen om geconcentreerd te werken

Diederik Fokkema licht zijn visie toe: “Mijn ontwerp is gebaseerd op dat wat KWR heeft gemaakt tot wat het is: mensen die werken in een technisch, wetenschappelijk proces. De warmte van de mensen en de hardheid van het proces komen terug in de keuze van materialen. De basis is vrij hard, met een gietvloer, een kunststof vloer die met de hand gegoten wordt. Hij is slijtvast, krasvast en onderhoudsvriendelijk. Hij heeft nog een paar andere goede eigenschappen, zoals de uitstraling die past bij techniek. En als je het hout in de bureaus aanraakt, dan zit daar de warmte.” Met kleuren is hij terughoudend geweest: “De natureltinten stralen rust en comfort uit. Een rustige, vriendelijke en geordende omgeving helpt mensen om geconcentreerd te werken.”

Werkplekken

Er komen verschillende soorten werkplekken: meerdere bureaus in een ruimte, stiltewerkplekken, vergaderkamertjes en ruimte voor informeel overleg bij de pantry. Het meubilair op de werkplekken is overal hetzelfde, vertelt Fokkema. “Dat is weer vanwege de rust. De afwisseling vind je in het atrium: kleine tafeltjes om aan te zitten, comfortabele fauteuils en grote banken.” Het gebouw ligt vrijstaand in een groene omgeving. “Vanuit elke werkplek is er contact met die natuur. Rust, comfort en vriendelijkheid, het komt overal terug.”

© 2017 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Contact
Zie ook
08 oktober 2012 Definitief ontwerp nieuwbouw afgerond 10 mei 2012 Voorlopig ontwerp nieuwbouw klaar
Iets heel anders
06 november 2012 City Blueprint legt stad langs de lat