Jointly meeting global challenges Jaarverslag 2012

 

TRUST, voor een duurzame stedelijke watervoorziening

24 juli 2012Netwerken

Op vele vlakken zoekt KWR de internationale samenwerking. Zo ook in het TRUST-project. Hierin gaan de partners op zoek naar nieuwe methoden en technieken voor een duurzaam stedelijk waterbeleid.

Het project TRUST (Transitions to the Urban Water Services of Tomorrow) heeft tot doel nieuwe methoden en technieken te ontwikkelen waarmee waterbedrijven een duurzaam stedelijk waterbeleid kunnen formuleren en vormgeven in de praktijk. TRUST richt zich daarbij op de gehele watercyclus en houdt rekening met kosteneffectiviteit, performance, veiligheid en duurzaamheid, ook onder veranderende omstandigheden in Europa. “Zo is binnen TRUST de City Blueprint ontwikkeld, een methode waarmee de duurzaamheid van stedelijk water wordt bepaald,” zegt Theo van den Hoven van KWR. “De methode is toegepast op de steden die binnen TRUST participeren.”

31 partners

Het project brengt 31 internationale partners samen. Trekker van het project is IWW Rheinisch-Westfaelisches Institut fur Wasser uit Duitsland. Nederlandse partners binnen TRUST zijn, naast KWR, Waternet en Schiphol. KWR is co-coördinator van TRUST. Het project is in mei 2011 gestart en duurt 4 jaar.

© 2018 KWR Watercycle Research Institute

Tags
Contact
Zie ook
08 november 2012 Start Europees project DEMEAU 25 december 2012 TAPES: Transnational Action Program on Emerging Substances
Iets heel anders
Flip Witte krijgt uit handen van naamgever en ex-collega Willem Koerselman de Willem Koerselmanprijs 2011 03 april 2012 Willem Koerselmanprijs 2011 voor Witte